BKZ PRESENTEERT BOEK OVER AFRIKAANSE KUNST   28-09-10

n__mg_3104.jpg
in augustus 2010 heeft beeldkracht zuid de laatste hand gelegd aan het bo ...
In augustus 2010 heeft Beeldkracht Zuid de laatste hand gelegd aan het boek van auteur Tony Jorissen en uitgever Herman de Jonge; "De Lunda en de Tshokwe van Shaba"

Dit prachtige boekwerk wordt ge´llustreerd met 272 foto's, grotendeels afkomstig uit het archief van de minderbroeders uit St. Truiden en beschrijft de cultuur van de Lunda en de Tshokwe, hun geschiedenis, riten en kunstuiting.

Het betreft een prachtige luxe uitvoering, genaaid en gebrocheerd gebonden, voorzien van bladlegger en bekleed met bricanta met gouden stempel. Ter bescherming is het boek voorzien van een smaakvol ontworpen stofwikkel.

Op 25 augustus j.l. werd het boek officieel gepresenteerd in het Museum van de Vlaamse Minderbroeders te St. Truiden onder grote belangstelling van pers, verzamelaars van Afrikaanse kunst en andere genodigden.

Wij zijn bijzonder trots op onze n__mg_3104.jpg
in augustus 2010 heeft beeldkracht zuid de laatste hand gelegd aan het bo ...betrokkenheid bij dit levenswerk van Tony Jorissen en de vorm die wij aan het boek hebben mogen meegeven.